Merel

Hee, mijn naam is Merel. Ik ben nu 16 jaar oud.

Zeilen:
Ik zeil al vanaf mijn 1e. Toen ik 1 jaar oud was, zeilde ik voor het eerst mee met mijn ouders op de zeilboot van mijn opa en oma en daarna op onze eigen zeilboot. Nu, na 16 jaar, vind ik het nog steeds net zo leuk als altijd. Het leukste aan een zeilboot hebben, is dat je altijd op weg naar iets bent. Je komt op zo veel meer plekken dan zonder boot. En ziet dus ook veel meer.

Ik hou heel veel van reizen en hoop alles te zien van de wereld. Het is ook altijd heerlijk om op de boot te zijn, omdat je dan vrij bent. Je kan overal heen waar je wilt en op elk moment dat je wilt.

Met lange tochten op zee ben ik soms misselijk. Maar ik vind het meestal de moeite wel waard. Ik hoop ooit in mijn leven een wereldreis te maken met een zeilboot. Ik denk dat de grootste reden dat ik dit met een zeilboot wil doen, is omdat je het dan echt zelf moet doen. Je moet jezelf ergens heen brengen. En als je er dan bent, heb je weer een doel bereikt.

Bootleven:

Ik hou heel erg van het bootleven, omdat het altijd relaxed is. Bijna altijd als we er zijn, is het vakantie voor mij. Dus zo voel ik me ook meteen als ik op de boot ben, vrij. Meestal is het een lekkere tempratuur, waar we zijn. En je hebt natuurlijk altijd het water in de buurt. Later hoop ik zelf ook een zeilboot te hebben waar ik heel veel avonturen mee ga beleven!

Merel Tibboel