Zeil met ons mee op onze zeilboot Morgane of Sark.

Ook wij dromen al jaren over een wereldreis met de boot.
Alleen, het is nog niet echt van gekomen. Want er is school en werk. Ja, inderdaad, excuses en beren op de weg….
Maar ondertussen zijn we best een eind op weg. Maken we veel mijlen. Zien we veel nieuwe plekken. Maar wel in een rustig tempo. En zonder dat we ons “gewone leven aan de wal” hoeven op te geven.

Volg ons, zeil mee, en lees hoe we in kleine etappes toch de wereld verkennen!

Zeilen. Zo is het leuk voor het hele gezin!

Zeilen en een zeilvakantie doe je met z’n allen. En iedereen moet het leuk vinden. Volwassenen willen vaak andere dingen op vakantie dan de kinderen. En pubers hebben al helemaal andere interesses.

Met een jeugdige blik

Wij hebben een manier gevonden, waar we alle vier blij van worden. Vanuit verschillende perspectieven vertellen we over onze ervaringen en belevenissen. De meiden doen zelf hun verhaal. En gelukkig gaan ze nog steeds graag mee!

Lees er meer over op deze site.

Nederland

2001
Weekje Friesland en oversteek IJsselmeer op de Kwintessens.

2002
Twee weken IJsselmeer en Waddenzee op een gehuurde HR 352.

2003
Elk weekend en alle schoolvakanties tussen maart en november op onze eigen HR 352 Abel Tasman.
IJsselmeer, Waddenzee en Zeeland (overwinteren).

2008
Zeeland

2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2012 en 2013 weekenden en korte schoolvakanties op het IJsselmeer en de Waddenzee.

Griekenland
2002 Huwelijksreis op gehuurde boot.

Duitsland
2004 Nordeney, Kiel
2005, 2006, 2007, 2010 en 2012 via Kiel en Brunsbuttel door de Duitse Bocht.

Denemarken
2005 Oostzee Denemarken
2006 en 2007 via Denemarken verder naar het Noorden gevaren.
Winter van 2010/2011 en 2011/2012 Morgane of Sark overwintert in Augustenborg.

Zweden
2006 en 2012 West-Zweden
2007, 2010 en 2011 langs Zweden met bestemming Noorwegen.

Noorwegen
2007 Zuid-Noorwegen
2010 Zuid-west Noorwegen
2011 Oost-Noorwegen en Oslofjord

Engeland en Kanaaleilanden
2009 Guernsey, Sark en Ile of White
2013 Guernsey, Jersey en Alderney

2014 Alderney en Guernsey op weg naar Bretagne

Frankrijk
2009 Noord-Frankrijk, Normandië
2013 Noord-Bretagne
2014 West-Frankrijk. Atlantische kust. Noord-Bretagne, Zuid-Bretagne, Vendeen en de Gironde
2015 La Rochelle, Ile de Re en Ile dÓleron

Winter van 2014/2015 Morgane of Sark overwintert in La Rochelle.

Spanje
2015 Cantabria en Galicië

Portugal
2015 Portugese Westkust, Porto, Lissabon, en Algarve

Winter 2015/2016 Morgane of Sark overwintert in Lagos, Algarve

Trailer Morgane of Sark

Coming Soon! Meer vlogs en blogs…

Sailing, Lifestyle and Boatlife

Coming soon! Meer vlogs en blogs!

We zijn nu bijna vijf weken aan een gesloten aan boord! Time flies when you’re having fun. Sinds we in juni Lagos verlieten, hebben we heel veel gedaan en gezien. Cadiz, Gibraltar, Tarifa, Marbella, Malaga, Fuengirola, Cartagena, Alicante, Calpe, Ibiza, Formentera. Het prachtige Mallorca met als afsluiter de heerlijke stad Palma, waar we midden in het oude centrum van een plek in de haven hadden bemachtigd.
Gezellige opstappers mee gehad: Stan, Lynn en Titia. En Ies voor 1 nachtje, toen er gestapt werd op Ibiza.

Lees meer

15 jaar zeilen in een notedop

Zeilen met het gezin. Zo blijft het leuk!

Dromen over een wereldreis met het gezin

Dromen over een wereldomzeiling met het gezin. Dat hebben wij lang gedaan. Doen we stiekem nog steeds wel eigenlijk. Maar er is school en werk. Eerst moet aan de carrière gewerkt. Een huis kopen met een dure hypotheek. Kortom, er zijn altijd beren op de weg.

En dan hebben de kinderen ineens de middelbare school leeftijd. Wordt het nog een iets lastiger verhaal om ze voor langere tijd hun sociale omgeving te halen.

Reishonger stillen en de kids happy houden

Elk jaar het zelfde rondje is niets voor ons. Wij willen steeds naar nieuwe plekken. Nieuwe vaargebieden ontdekken. Steeds iets verder. Maar met een zeilboot is je actieradius nu eenmaal beperkt in een vakantie van vier weken. Gelukkig hebben wij een manier gevonden om onze “reishonger” enigszins te stillen. En wel steeds weer nieuwe plekken en vaargebieden aan te doen.

Lees meer

Cadiz

Cádiz, de oudste stad van Spanje

5 juni 2016
I love the parcs

I love the parcs

Een bliksembezoek

Cádiz is de oudste stad van Spanje of zelfs van West- Europa. Daar wilde ik wel graag heen. Ik hou van oude Spaanse steden. De sfeer en de pleinen. Helaas komen we een beetje in tijdsnood, omdat er oostenwind is voorspeld. En we willen in Gibraltar zijn als Merel aan boord komt.

Lees meer

Cartagena

Cartagena, wat een heerlijke stad

20-22 juli 2016

Aankomen

Een nieuwe haven binnenlopen vinden we bijna altijd fijn. Nu we hebben ruim 32 uur gevaren, grotendeels tegen wind en golven in gemotord. We zijn dus redelijk gaar. En wat is het dan heerlijk om een haven als Cartagena binnen te lopen. Je ziet de relaxte levendigheid en kuierende mensen op de boulevard al van een afstandje.

Lees meer

Vejer de la Frontera

Vejer de la Frontera

juni 2016

On the road

We hebben dus een autootje gehuurd en rijden vanuit Gibraltar naar Tarifa. Tarifa is leuk! Na Tarifa gaan we verder naar het westen. Via Zahara de los Atunes, een leuke badplaats met een prachtig strand, komen we uit in Barbate. Toen we hier eergisteren waren, ben ik niet eens van boord geweest. We hebben niets van het plaatsje gezien. Als we er doorheen rijden, concluderen we dat we niet veel gemist hebben. Behalve misschien een mooi strand.

Lees meer

Tarifa

Tarifa

8 juni 2016

Dagje naar Tarifa

Inmiddels liggen we heerlijk in de haven van Gibraltar, onder de rots. Omdat er een Levante aan zat te komen, hebben we vorige week flink doorgevaren. Vandaag huren we een autootje om wat van het binnenland te zien. Als eerste rijden we naar Tarifa. Helaas was het niet mogelijk om daar in de haven te liggen. Er is geen goede jachthaven. Als we er aankomen, zien we één zeilboot liggen. Verder alleen vissersboten en moterbootjes. En echt goed beschut ziet de haven er inderdaad niet uit.

Lees meer

Een winderige en hobbelige ankerplek

Ankeren tussen Olhao en Ilha da Culatra

3 juni 2016

Vanmorgen zijn we redelijk op tijd vertrokkken uit Vilamoura. We lagen laat in bed omdat we gezellig met de familie Schrier hebben gegeten. En om 7:15 uur werd de catamaran naast ons zeer grondig schoongespoten. Zo grondig dat het bij ons naar binnen spoot. Lekker is dat… Gaap.

Het waddengebiedje onder Faro staat al een tijdje op ons verlanglijstje evenals Rio Guandiana, de grensrivier tussen Portugal en Spanje. Afgelopen april stond er steeds te veel zuidenwind, dus moesten we het overslaan. Maar nu ziet het er goed uit. Vandaag richting Faro en dan de dag erop naar Rio Guandiana. Dan kunnen we daar een paar dagen rommelen, voor we richting Cadiz en Gibraltar gaan. We willen 8 juni in Gibraltar liggen, zodat we Merel 9 juni op kunnen halen in Malaga.

Lees meer

Sevilla

Sevilla

We zijn twee dagen naar Sevilla geweest. Wat een heerlijke, levendige, gezellige een aangename stad! Echt een aanrader.
Lees meer

Mazagon

 

 
We hebben zes nachten in Mazagon gelegen. Een mooie, nieuwe en grote Marina. Maar ook leeg. Deed me een beetje denken aan Muxia. Ook daar waren wij, toen samen met de Jupita, de enige passanten.

Lees meer

Met Teun in de bus naar Sevilla

 
April 2016
Daar stonden we dan. Om 10 uur te wachten bij de bushalte. Teun zat al in z’n tasje. Maar hij was onrustig. Zat te piepen… Kwam misschien ook wel omdat wij wat zenuwachtig waren. Normaal doet hij dat namelijk niet.
Ik had een grote sjaal omgedaan. De hing half over Teun. Je kon niet echt zien wat er in de tas zat. Teun hing aan mijn schouder half onder de sjaal.

Reizen met een hond

Wij zeilen met een hond aan boord. Al jaren. Eigenlijk is dat nooit een probleem geweest. Ja, de twee jaren dat we naar de kanaaleilanden gingen. Toen lieten we de hond thuis. Want dat was geen doen daar, met de regels die ze hanteren. Dat was toen nog Jelle. Een behoorlijk uit de kluiten gewassen Petit Basset Griffon Vendeen.

Kerstvakantie op de boot in Lagos

Kerstvakantie op de boot in Lagos Merel

86C358BF2EC843E1A8D3C56974D5FB2E

Kerst in Lagos

In december gaan we weer een weekje naar de boot, die nog in Lagos ligt. Gelukkig begint onze kerstvakantie vroeg dit jaar. Wij willen namelijk wel met Oud en Nieuw thuis zijn om feest te vieren met onze vrienden en vriendinnen. Papa wil graag met kerst thuis zijn, omdat hij het met familie wil vieren. Mama zou wel de hele kerstvakantie willen blijven. Maar nu gaan we de week voor kerst en vliegen we op 1e kerstdag heel vroeg terug naar Nederland.

Lees meer

Herfst of de Morgane of Sark

Cranberries zoeken op Terschelling!

Toen de boot nog in Nederland lag, gingen we vaak naar de Waddeneilanden. Als we rond oktober in Terschelling lagen, hadden we de traditie om cranberry’s te zoeken. In bepaalde bosjes op Terschelling, zijn namelijk enorm veel cranberry’s te vinden. En die mag je dan zelf plukken. Dicht op de grond, onder mossige planten, zaten ze vaak verstopt. Je moest er dus echt even voor gaan zitten. Maar als er eenmaal een goede plant gevonden was, had je gelijk veel cranberry’s.
Lees meer

Op weg naar Lagos

Op weg naar Lagos

Vanmorgen in alle vroegte vertrokken naar Faro. We willen graag nog wat van de Algarve zien, voor we in juni naar de Middellandse zee vertrekken. Onder Faro ligt een soort waddengebied en de grensrivier tussen Spanje en Portugal schijnt ook prachtig te zijn. In de herfstvakantie met de meiden was er steeds een te harde zuidenwind om te zeilen. En in de kerstvakantie zijn we alleen naar Portimao op en neer gevaren. Was overigens wel een heerlijke zeiltocht! Lees meer

Île d’Yeu

Île d’Yeu, geweldig eiland!

Van Merel

In 2014 hebben we langs de Franse Westkust gevaren. Een van mijn favorieten was Ile d’Yue.
Île d’Yeu is een eilandje voor de Franse kust. Het was er heel leuk en relaxed. Overal waren gekleurde ouderwetse autootjes. Lees meer